Kategoria(t): Ajatuksia, Politiikka

Poliittista riistaa

Ajoittain tulee tunne että pitäisi lopettaa kaikenlaisen politiikan seuraaminen. Selailla vaikka kissavideoita tai Marttojen reseptisivuja. Sen verran hullua meno välillä suomalaisessa yhteiskunnassa on.

Kunnioitus toista kohtaan on kadonnut tyystin. Jokainen on vapaata riistaa politiikan kentällä, oikealta vasemmalle. Jokainen. Silmäätekeviltä on viety täysin yksityisyys ja kaikki mitä joku silmäätekevä tekee on jatkuvan tarkkailun alla.

Onhan toki ennenkin hakemalla haettu poliittista riistaa mutta mittasuhteet ovat nykypäivänä ihan eri luokkaa. Haaskalla ovat toimittajien ja muiden poliitikkojen lisäksi tavalliset ihmiset. Ja sitä haaskakasaa tavallinen ihminen kaivaa omien näkökulmiensa voimin. Ja jos kasasta ei suoraan löydy mitään mistä voisi päiväkausia moittia niin se keksitään ihan itse, sellaisten aasinsiltojen kautta että oksat pois.

Haluan, että jos tätä luet, ymmärrät että mielestäni samaa tapahtuu, kuten jo aiemmin sanoin, laidasta laitaan. En ole ensimmäistä kiveä heittämässä. Suomalainen poliittinen kulttuuri on siinä pisteessä jossa se lähentelee vastenmielisyyttä. Asioiden vääristely, kiistattomien faktojen kieltäminen, suoranainen valehtelu on poliitikoille arkipäivää.

Ja sitten vielä ihmetellään huonoja äänestysprosentteja. Miksihän?

Tekijä:

https://mastodon.social/@artomelaranta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.