Kategoria(t): Ajatuksia

Perusterveydenhuollon perseys

Olen ollut jollain tavalla sairaana 29.10. lähtien. Eli jotakuinkin kuukauden verran.

Ensin tuli korona ja sen kovat oireet. Sen jälkeen tai siitä johtuen vietin viisi päivää osastolla asentohuimauksen vuoksi. Tämän jälkeen iski joku jälkitauti, pientä lämpöilyä ja yskää koko ajan. Ja korvissa soi tauotta.

Minua viisaampi patisteli uudestaan lääkäriin.

Mutta kun nyt taitaa olla päällä pandemian poikanen ja lisäksi influenssa jyllää koko kaupungissa, ei perusterveydenhuoltoon ihan noin vain pääse. Alueella on käytössä sähköinen oirekuvaus- lomake jonka perusteella joku jossain näyttöpäätteen takana tai jonkin sortin älytön tekoäly päättää mihin sairastava lähetetään.

Varmaan ihan toimiva juttu. Jos se toimisi.

Näiden koronan ja influenssan takia tuo sähköinen palvelu on pois käytöstä. Ensin piti avautua päivänä x, sen jälkeen päivänä xx ja sen jälkeen tänään. Mutta eipä auennut, ei.

Vaikka kyseessä on selkeästi ylikuormittunut terveydenhuolto, asuu minussa jokin pieni pirulainen joka miettii että saahan yksityiset lääkäriasemat tällä tavalla paljon asiakkaita.

Sellaisia parempia sairaita.

Koska ei kai hieman huonommin toimeentulevien tarvitse hoitoon päästä. Varmaan ihan oma vika kun on kipeä. Olisi varmaan pitänyt pysyä neljän seinän sisällä koko alkutalvi. Tai voihan se huonommin toimeentuleva vaikka ottaa velkaa. Tai ryöstää pankin.

Ajatusleikki joka ei välttämättä joskus enää leikkiä olekaan.

Suomalainen terveydenhuolto ei toimi kuten pitäisi. Ja ajetaanko tässä nyt puolipakolla ihmisiä yksityisille hoitoon? Mene ja tiedä.

Mutta sen tietää että kuukausi sairastelua, niin sanotun normaalin sairaana olemisen lisäksi ei ole kovin kivaa.

Petterille ja kumppaneille, terveisin Arto.

Tekijä:

https://mastodon.social/@artomelaranta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.