Kategoria(t): Ajatuksia

Onko nyt kyseessä maan turvallisuus?

Ei ole kahta sanaa siitä, etteikö Venäjä viimeaikaisilla toimillaan näytä Nato-Suomelle keskisormea ja kieltä yhtä aikaa. Ties vaikka vähän pyllistäisi samalla. Mutta Suomen hallituksentapainen meni kyllä pahasti metsään ja halpaan yhtä aikaa.

Populistinen hallituksentapainen käyttää tietoisesti hyväkseen suomalaisten Venäjän pelkoa ja lietsoo äänestäjiensä keskuudessa pelkoa puhumalla niistä kuuluisista vihreistä miehistä, sotilaista ja sotarikollisista. Tarkoituksellista populismia pahimmillaan.

Suomi ei kerta kaikkiaan voi, länsimaisena deomkratiana (toistaiseksi) ja oikeusvaltiona käsitellä maahantulijoita tavalla miten hallituksentapaisemme nyt heitä käsittelee. Itselleni tuli eilen kun asiasta luin ensimmäisenä mieleen ajatus keskitysleiristä.

Toki Venäjä on uhka Suomenkin turvallisuudelle, siksi kai maa Natoon saatiin vietyäkin. Mutta nyt ei ole kyse turvallisuusuhasta minkä vuoksi ihmisiä pitäisi kohdella kuin eläimiä pahimmillaan, vaan puhtaasta kiusanteosta johon ei olisi pitänyt missään nimessä lähteä mukaan. Tarkoituksellisesti, populistisin ajatuksin.

Itse ainakin uskon Suojelupoliisiin, Rajavartiolaitokseen sekä muihin, ei- poliittisiin toimijoihin. Ja enemmän kuin mielelläni olisin jättänyt maan turvallisuudesta huolehtimisen niiden käsiin. En poliitikkojen, joiden tavoitteena on ensisijaisesti oman kansan kurjistaminen sekä maahanmuuton lopettaminen. Suomessa, länsimaisessa demokratiassa, siis ainakin toistaiseksi.

Viitteitä muusta on ollut esillä jo ihan liikaa.

Tekijä:

https://mastodon.social/@artomelaranta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.