Kategoria(t): Ajatuksia

Ei me olla Ruotsin tiellä

Vaikka niin moni perussuomalainen poliitikko kovaan ääneen varoittelee. Varoittelee vasemmiston ja muslimien terrorismista. Varoittelee katujengeistä, pommeista, ammuskeluistakin. Niin valtakunnan tasolla kuin divarissakin tätä kuulee lähes päivittäin.

Suojelupoliisia myöten on koitettu tehdä selväksi, että suurin väkivallan uhka tulee äärioikealta. Perussuomalaisen politiikan, ja sitäkin jyrkemmän nationalismin kannattajien keskuudesta. Perussuomalaisilta itseltäkin. Käytetään tarkkaan harkittuja sanoja joilla pyritään korostamaan ”vihervasemmiston” suunnalta tulevaa uhkaa ja hiljennytään kun käykin ilmi että pahimpia suunnitelmia ja tekoja onkin ollut tekemässä ihan oman puolueen jäsenet, tai ainakin hyvin lähellä puoluetta ja sen vaikuttajia.

Lisäksi tänään luin Voima-lehden, ja käsittääkseni muidenkin ilmaisjakelulehtien jakelukiellosta Vantaan kaupungin kirjastoista. Aluksi persujen ”ärtymyksen vuoksi”, jota taas koitettiin korjata että ei sittenkään.

Tämä oli märkä rätti demokratian poskelle.

Koska lehdistön vapauteen levittää sanomaansa ei demokratiassa saa koskea. Oli kyseessä sitten poliittinen julkaisu tai ei. Kukaan vähänkään omalla järjellä ajatteleva ei halua lähteä samalla linjalle mitä esimerkiksi ”demokratian kehdossa” tällä hetkellä harjoitetaan. Sananvapauden tulisi olla, lain sallimissa rajoissa, koskematon jos ei jopa pyhä.

Suomen poliittinen tilanne on jo nyt jossain määrin pelottava joillekin kansalaisille. Vähemmistöille, taloudellisesti huonommin toimeentuleville sekä nuorille joiden hartioilla meidänkin tulevaisuus lepää. Ja jos niitä hartioita lähdetään liiaksi horjuttamaan, ei riitä yksi uusi hallituskausi kaikkea sitä vahinkoa korjaamaan. Vahinkoa jota nyt aiheutetaan Suomelle, sen kansalaisille ja koko planeetalle.

Tekijä:

https://mastodon.social/@artomelaranta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.