Kategoria(t): Ajatuksia

Niinhän sitä luultiin

Euroopassa soditaan. On sodittu jo jotakuinkin puolitoista vuotta. Luulin että historia olisi opettanut. Opettanut ettei sota aiheuta mitään muuta kuin kärsimystä. Opettanut ettei sodalla oikeastaan koskaan voiteta yhtään mitään.

Yhdysvalloissa uskonto kävelee paikka paikoin demokratian yli. Land of the free, sanovat. Sellainen politiikka mitä osa amerikkalaisista poliitikoista harrastaa ei ole muuta kuin hurja harppaus kohti keskiaikaa. Tai totalitarismia. Tai sellaista valtiota jossa vain valkoinen mies saa sanoa jotain. Muut pitäköön suunsa kiinni.

Luulin että historia olisi näitäkin miehiä opettanut. Mutta liekö siellä päin maailmaa historiasta mitään tiedetään.

Kotimaassa on vallassa äärioikeisto. Luulin että Suomen kaltaisessa maassa ihmisten koulutus olisi taannut sen ettei euroopassa enää olisi valtiota joka harppaisi silloin tällöin kohti fasismia. Ja jos istuva hallitus ei niitä harppauksia tee, löytyy aina joitain sellaisia, niin sanotusti tavallisia suomalaisia jotka yks kaks yllättäen keskustelevat toisella tavalla ajattelevien tappamisesta. Itsenäisyytemme puolesta tapelleet isovanhempamme, varsinkin ne jotka henkensä menettivät, eivät taatusti ole tyytyväisiä.

Lisäksi tämä vallassa oleva äärioikeisto haluaa kurjistaa huonommassa asemassa olevien kanssaihmisten elämää vielä entisestään. Köyhiltä viedään ja rikkaille annetaan. Luulin että tämäkin olisi jo nähty ja todettu huonoksi talouspolitiikaksi. Luulin että suomalainenkin olisi tähän päivään mennessä oppinut ottamaan toisen suomalaisen huomioon.

No ainakin valmiiksi rikkaat huomioivat valmiiksi rikkaat.

Olisi voinut myös kuvitella että varsinkin Perussuomalaisia äänestäneet heräisivät millaisen kusetuksen kohteeksi ovat joutuneet. Vaan toisin kävi, fanaattisimmat fanipojat jatkavat edelleen syyttämällä näistä tulevistakin kurjistamisista Sanna Marinia eivätkä halua edes yrittää uskoa kuinka pahasti silmään niitä pissittiin.

Luulin paljon ja olen parin kuluneen vuoden aikana joutunut oppimaan ettei olisi kannattanut. Ihminen on eläin toiselle ihmiselle, peto pahimmasta päästä. Luulin ettemme antaisi pahan historian toistaa enää itseään.

Luulin paljon ja olin väärässä.

Tekijä:

https://mastodon.social/@artomelaranta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.