Kategoria(t): Ajatuksia

Lähempänä kuin koskaan

Vassarin pelko on fasistin alku.

Tänä, jonkin jumalan vuonna 2024 fasismin, totalitarismin ja yksilön vapauden menettämisen pelko on pelottavampaa kuin Kekkosen aikana konsanaan. Ja kyllä, elin tuota Kekkosen aikaa vain elämäni seitsemän ensimmäistä vuotta. Mutta historian kirjani olen lukenut.

Vapaaehtoisesti jopa.

Ja koko ajan käy selvemmäksi  ettei ihminen ole oppinut historiasta yhtikäs mitään. Vaan toistaa samoja virheitään vuodesta toiseen, tappaen, eristäen, eriarvostaen, vihaten, luoden sekasortoa ja sotaa.

Viimeisten vuosien aikana olemme joutuneet lukemaan uutisia kuolleista lapsista sekä kansanryhmien ja kokonaisten kansojen taisteluista olemassaolostaan. Ja siitä miten fasismi, tuo aate mitä vastaan puoli maailmaa taisteli alle sata vuotta sitten, nostaa rumaa päätään koko ajan korkeammalle.

Eikä valtaosa ihmisistä siihen mitenkään reagoi.

Vaan ottaa kaiken vastaan, luottaen siihen että joku muu asioita hoitaa. Että kyllä joku muu taistelee ja tappelee. Ettei mikään paha mikä maailmassa tällä hetkellä tapahtuu koske sitä ihmistä itseään.

Mutta siinä vaiheessa kun hallitukset alkavat rajoittamaan tavallisen ihmisen perusoikeuksia, tai lehdistön vapautta tai käyvät jopa perustuslakien kimppuun alkaa olla jo liian myöhäistä.

Sen taistelun pitäisi koskea meitä kaikkia. Siihen pitäisi liittyä nyt eikä myöhemmin. Vallassa olevien äärioikeistolaisten hallitusten päämäärät ja tavoitteet ison rahan ja suoranaisen rasismin sekä fasismin puolesta pitäisi saada pysäytettyä nyt.

Koska vaara siihen että niiden pysäyttäminen ja asioihin puuttuminen on liian myöhäistä on tällä hetkellä lähempänä kuin koskaan.

Tekijä:

https://mastodon.social/@artomelaranta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.