Kategoria(t): Ajatuksia

Kristillisyyttä?

Suomessa toimiva uskontopuolue ei ole sellaista kristillisyyttä harjoittava millaisena itse kristillisyyden näen ja koen.

Kristillisyyden pitäisi olla toisen ihmisen huomioon ottamista, toisista välittämistä, rauhan puolesta toimimista, hyvän tekemistä ja kanssaihmisten auttaḿista. Ja varmasti Suomen Evankelisluterilainen Kirkko näin pääosin tekeekin, Mutta Kristillisdemokraatit puolueena on kaukana, niin kovin kaukana näistä arvoista.

Puolue toimii samoin kuin mikä tahansa muukin: vallan, kunnian ja rahan puolesta, välittämättä oikeasti siitä mitä puolueen harjoittama politiikka tosiasiallisesti saa aikaan. Kristillisdemokraatit möivät viimeisetkin arvonsa rippeet nykyiselle äärioikeistohallitukselle vain ja ainoastaan saadakseen paikan hallituksen ministereiden joukosta. Puolue on mukana kaikessa siinä pahassa mitä tämä hallitus on tehnyt ja on tekemässä. Eli pahentamassa jo huonompiosaisten asemaa.

Vastoin kaikkea sitä mitä kristillisyys merkitsee.

Vaikka Suomen Ev.Lut. Kirkko osaakin olla aika vanhoillinen ja synkkä, on KD puolueena sitäkin vanhoillisempi ja synkempi. Päivi Räsäsen jatkuvat ulostulot nakertavat puolueen suosion lisäksi myös Kirkon suosiota. Räsänen on vuodesta toiseen osoittanut täydellistä välinpitämättömyyttä muita kuin itsensä kaltaisiaan kohtaan eivätkä näkemykset Israelin tapahtumista auta yhtään asiaa. Käynnissä oleva sota, kansanmurha, olisi pitänyt heti tuomita, eikä hiljaa hyväksyä ja ajoittain jopa liiankin äänekkäästi kantaa ottaen.

Koska Gazan alueen tapahtumat eivät ole tippaakaan kristillisten arvojen mukaisia.

Itse olisin jollain ajatuksen tasolla ymmärtänyt äärioikeistohallituksen toimissa mukana olemisen. Kuten sanottu, poliittinen puole tekee mitä tahansa saadakseen valtaa ja ennen kaikkea pysyäkseen vallassa. Mutta se mitä puolue, Räsänen etupäässä lausuu oman kotimaansa kansalalaista sekä maailmalla tapahtuvista, erilaisten ihmisten kärsimykseen johtavista asioista on suorastaań vastenmielistä.

KD puolueena on mitäänsanomaton, hyödytön ja vaarallinen.

Tekijä:

https://mastodon.social/@artomelaranta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.