Kategoria(t): Ajatuksia

Olemisen siedettävä raskaus

Otsikko mukailee yhtä vaikeaselkoimmista kirjaa mitä koskaan olen lukenut. Mutta kuvaa tämänhetkistä tilaa vallan mainiosti. Olen, vaikka onkin raskasta, ja siedän sen. Pääosin ainakin. Ja jos en, niin sen kestämättömyyden koitan ilmaista ollessani yksin. Tai kuuntelemalla musiikkia. Kovalla.

Lääkitykseen tehtiin taas muutos. Jos tämä uusi auttaisi, saattaisin hyvällä tuurilla päästä kokemaan opiaattien vieroitusoireet, mutta viimeisen kerran. Peukut on siis pystyssä. Vaikka ne viekkarit ovat tähän mennessä olleet sellaisia joita en pahimmalle vihamiehellekään toivoisi. Parille kansanedustajalle sekä yhdelle maan pahimmista puoskareista kyllä. Mutta en muille. Toivon parhaillaan parasta, vaikkei sitä parasta kemikaalia ole vielä neljännesvuosisadan jälkeenkään löytynyt.

Olemisen raskautta on myös jatkuva huoli lapsista. Olen huolehtija ja en usko että tässä iässä sitä puolta itsessäni pystyn enää muuttamaan. Mutta se huoli kai sitten kuuluu vanhemmuuteen. Olisipa vain kaikki huolenaiheet lapsistani sellaisia normaaliin lapsuuteen ja nuoruuteen liittyviä. Mutta kun ei ole niin on siis sekin vain koitettava pystyä sietämään.

Vaikka vaikeaa on.

Onnekseni en ole tässä kaikessa yksin. Minulla on ihmeellinen puoliso, joka tähän asti on kestänyt kaiken mitä sairaana olemiseen liittyy. Ja on kestänyt kaiken sen huolen mitä omista ja yhdestä yhteisestä lapsesta koen. Ja onnekseni minulla on tällä hetkellä kaksi lääkäriä, jotka oikeasti kuuntelevat ja oikeasti etsivät ratkaisuja. Tai ainakin apua ja lievennystä. Ei tämä tauti minua hautaan saa. Pahemmaksi kylläkin saattaa mennä, siitäkin on jo joitain merkkejä tullut. Mutta ei tämä tapa.

Olen, siedän, kestän, kokeilen, kuuntelen, puhun. Kaiken sen elämän raskauden. Sekä ajoittaisen hyvyyden.

Tekijä:

Twitter: @AMelaranta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.