Kategoria(t): Ajatuksia, Terveys

Ylläri

Olin varautunut tappelemaan. Tai ainakin tinkaamaan siitä mihin olen oikeutettu ja mihin en. Mutta Lapin Keskussairaalan kipupoliklinikan ylilääkäri olikin ihan toista maata mitä suurin osa hoitajistaan.

Olimme kaikesta samaa mieltä.

Minä hänen ehdotuksistaan ja mielipiteistään ja hän minun toiveistani ja ajatuksistani. Kävi siis taas niin, kuten on tapana, että kun etukäteen miettii valmiiksi kaikki vasta-argumentit mahdollista perseilijää kohtaan, osoittautuu pöydän toisella puolella olija täysin muuksi mitä odottanut on. Tällä kertaa empaattiseksi ja tieteeseen uskovaksi. Ei siis tarvitse alkaa tunkemaan kipua ajatuksien tulitikkulaatikkoon tai puhaltamaan kipuja pois jokaisella uloshengityksellä.

Vaan mennään kemikaalien voimalla, vanhoilla ja yhdellä uudella. Ja jouston varaa lääkäri jätti suuntaan ja toiseenkin. En siis joudu pelkäämään tyhjän päälle putoamista. Koska pitkäaikaisesti sairaalle yksi tärkeimpiä asioita on hoidon jatkuvuus, tieto siitä että on jatkossakin kontakteja, sekä tieto siitä että lääkitystä ei kukaan yritä viedä pois.

Siinäpä olisi Fimean, Kelan ja THL;n ”lääkäreille” ja ”asiantuntijoille” oppimisen paikka. Potilaan kuuntelu, potilaan tarpeiden arviointi puhtaasti tieteen ja faktojen pohjalta, eikä sen mikä kullekin virastolle ja kullekin viranhaltijalle ja ”asiantuntijalle” milloinkin korvaan mukavimmalta kuulostaa.

Kivunhoito ja kipupotilaiden, sekä joidenkin neurologisesti sairaiden kohtelu on tässä maassa häpeällistä. Potilaan kokonaisvaltainen etu jää liian monesti kuulematta ja tiedostamatta. Onnekseni nyt oli toisin, vaikka kovista kemikaaleista kyse onkin. Eikä vaikkapa puhtaasta luonnontuotteesta jonka pitkäaikaiset vaikutukset ovat niitä kovia kemikaaleja huomattavasti kevyemmät.

Tekijä:

Twitter: @AMelaranta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.