Kategoria(t): Terveys

Viekkarit ihan itsekseen

Jos joskus olet näitä tekstin tapaisiani lukenut, tietänet että käytän koviin kipuihini kovia kipulääkkeitä. Huumeiksi joillekin sopivia. Erilaisia lääkkeitä olen kokeillut yli viittä kymmentä ja kipuihin on löytynyt tasan yksi joka edes jonkinlaisen vasteen aikaan saa.Silti olen koittanut muitakin. Että löytyisikö sellaista joka enemmän auttaisi.

Ei ole löytynyt.

Nyt ajan parhaillaan alas metadoni-valmistetta. Lupaava oli, aluksi. Mutta osoittautui pitkässä juoksussa kokonaisuutena huonommaksi. Ja näiden opiaattien alas ajaminen ei ole herkkua.

Vieroitusoireita on monenlaisia. Sellaisia jotka kestää kun hammasta puree sekä sellaisia joita ei kestä ei sitten niin millään. Ainakaan tajuissaan.

Alasajoja on ollut monia. Opiaattien ja muidenkin eikä ne koskaan helpommiksi ole muuttuneet. Enkä koskaan ole saanut jonkin lääkeaineen lopettamiseen muuta tukea kuin jonkin lääkärin suu sanallisesti antamat ohjeet.

Voisin ottaa tukea vastaan enemmänkin.

Olisi mahtavaa että joku lääkäri joskus edes ehdottaisi vaikka jonkinlaista osastojaksoa alasajon ajaksi. Edes osin. Edes ehdottaisi. Tai kertoisi valmisteista jotka saattaisivat pahoinvointia tai vaikkapa vapinaa helpottaa.

Älkää käsittäkö kuitenkaan väärin. Kunnioitan nykyistä hoitavaa lääkäriäni. Itse asiassa ainoaa johon tätä nykyä pystyn, kohtalaisen ison maakuntasairaalan lääkäreistä luottamaan. Iso osa talon lääkäreistä on omilla toimillaan ja sanomisillaan luottamuksen menettäneet.

Olisi silti kiva kestää näitä viekkareita jotenkin muuten kuin yksin.

Tekijä:

Twitter: @AMelaranta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.